8 jaj
8 łyżek mąki pszennej
2 łyżki proszku do pieczenia
8 łyżki cukru
2 łyżki oleju
Masa I
0,5 litra mleka
4 łyżki cukru
1 margaryna
1 budyń śmietankowy
Masa II
0,5 czekolady mlecznej
1 margaryna
0,5 litra mleka
4 łyżki cukru
1 budyń czekoladowy
DODATKOWO:
owoce do dekoracji
1 galaretka
2 rurki
Na początku upieczmy biszkopcik jasny. Oddzielone od żółtek białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka , mąkę pszenną, proszek do pieczenia i olej pieczemy w tortownicy.Przekrawamy na trzy blaty.
Przygotowujemy masę pierwszą: W niedużej ilości mleka rozrabiamy budyń pozostałe gotujemy z cukrem i wlewamy do niego budyń gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Łączymy z utartą wcześniej margaryną.
Przygotowujemy masę druga:Robimy tak samo jak jasy, do gotowego dodajemy czekoladę mleczną pokrojoną w kostkę.
Ułozenie torta: Na spód biszkopt- masa jasna- biszkopt- masa ciemna- biszkopt. . Następnie tort przekrawamy na pół i łączymy bokami ze sobą tworząc skrzydła motyla. Z rurek robimy czułki. Wierzch i boki dekorujemy masą. Na wierzch dajemy owoce i zalewamy dowolną galaretką .
Tort z ciasta bananowego bez cukru
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu