- 4 jajka,
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki mąki tortowej
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Do przełożenia:
- 500 ml śmietanki 30% (lub 36%)
- 3 śmietanfixy
- do smaku - cukier puder
- borówki lub inne owoce niepuszczające soku
Do dekoracji:
- lukier plastyczny: szary, czerwony i biały
- pisak cukrowy
- borówki
Biszkopt: Jajka z cukrem ubić na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt w prostokątnej formie, w temperaturze 180 stopni, około 20-25 minut. Upieczony biszkopt wystudzić, przekroić wzdłuż. Z biszkoptu nożem wyciąć kształt zęba. (Można wcześniej przygotować sobie szablon z papieru).
Przełożenie: Ubić śmietanę z dodatkiem cukru pudru i 2 opakowań śmietanfix. Biszkopt przełożyć bitą śmietaną i borówkami. Cały wierzch biszkoptu posmarować bitą śmietaną.
Z lukru ulepić małe ząbki, szczoteczkę i pastę do zębów, akcesoria dentystyczne. Biszkopt, posmarowany bitą śmietaną, posypać ostatnią torebkę śmietanfixu i dopiero wtedy położyć dekoracje wykonane z lukru. Tort można obłożyć naookoło owocami.
Tort z ciasta bananowego bez cukru
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu