1 margaryna
4 łyżki zmielonych orzechów włoskich
Cukier puder do smaku
1 czekolada gorzka
Alkohol do smaku
5 łyżek mleka
3 łyżki naparu z kawy rozpuszczalnej
Biszkopt ciemny:
4 jaja
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki pszennej
2 łyżki kakao
3 łyżki oleju
1 łyżka octu
1 łyżka proszku do pieczenia
Przygotujmy biszkopt białka wraz z cukrem ubijmy i dodajmy resztę składników. Pieczemy na blaszce 25/36 . Studzimy.
Gotujmy krem. W mleku rozpuszczamy połamaną w kawałki gorzką czekoladę. Tłuszcz ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Następnie dzielimy na pół do jednej częsci wlewamy czekoladę, a do drugiej mielone orzechy, napar z kawy.
Przełożenie gotowego torta: biszkopt kroimy na trzy równe paski wzdłuż dłuższego boku, na dwa paski wykłądamy masę orzechową, a na jeden masę czekoladową. Jeden pasek zwijamy w rulon, następnie kolejny zwijamy do poprzedniego i ponownie ostatni do kolejnego. Cały tort obsmarowujemy kremem i posypujemy startą czekoladą lub kakao.
Tort z ciasta bananowego bez cukru
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu