Moja propozycja na obiad to przepis na bardzo aromatyczne i mięciutkie udka z kurczaka z warzywami. Udka z kurczaka możemy podać z dowolnymi dodatkami np. ryżem ugotowanym na sypko lub makaronem. Polecam przepis na udka z kurczaka z warzywami.
Przepis na udka z kurczaka z warzywami:
Mięso oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć. Następnie mięso natrzeć przyprawami, ziołami i olejem. Przypraw i ziół należy dodawać według uznania. Tak przygotowane udka odstawić na co najmniej 30 minut.
Warzywa obrać, oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze części.
Następnie warzywa i udka włożyć do woreczka do pieczenia. Woreczek dokładnie zawiązać, nakłuć z wierzchu widelcem i ułożyć w formie do pieczenia.
Następnie piec około 70 minut w temperaturze 180 stopni do miękkości i zrumienienia mięsa. Pod koniec pieczenia warzywa oprószyć solą do smaku.
Pyszne udka z kurczaka gotowe.
Smacznego!
Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu