Limonkowy kurczak
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 5
Smakuje rewelacyjne, lekko kwaśny z wyczuwalną nutą dodanej trawy cytrynowej. Polecam limonkowego kurczaka z lekko chrupiąca skórką.
Składniki:
- udka 5 sztuk
Marynata:
- trawa cytrynowa 2 sztuki
- czarnuszka 2 łyżki
- limonka 2 sztuki
- papryka słodka mielona 1 opakowanie
- oliwa 1/2 szklanki
- musztarda 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Przepis na limonkowego kurczaka:
Do naczynia wlać olej dodać musztardę, wymieszać, następnie dosypać paprykę i czarnuszkę oraz pokrojoną trawę cytrynową i sok z limonki, ponownie wymieszać.
Marynatą natrzeć wcześniej wymyte udka, zostawić w chłodnym miejscu na noc.
Na drugi dzień piec w 180 st. 1 godzinę.
Wyborny limonkowy kurczak gotowy. Smacznego:)
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
ketchupowe Udka
Udka w aromatycznym sosieKurczak marynowany w soku jabłkowym
Chrupiące udka kurczaka dzięki dodatkowi soku jabłkowego zyskają aromat i smak. Zobaczcie mój przepis na kurczaka...Udka pieczone w ziołach
Smaczne z chrupiącą skórką udka pieczone, pachnące ziołami. Możemy podawać z pieczonymi ziemniakami.Udka w marchewce
Przepis na udka z kurczaka - mięso z kurczaka jest moim ulubionym polecam każdemu w takiej wersji!Udko faszerowane porami
Przepis na udka z kurczakiem, wersja bardzo pyszna i poleca się na obiad, taka wersja udek faszerowana porami jest napra...Zobacz więcej przepisów na: