Limonkowy kurczak

Limonkowy kurczak

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Smakuje rewelacyjne, lekko kwaśny z wyczuwalną nutą dodanej trawy cytrynowej. Polecam limonkowego kurczaka z lekko chrupiąca skórką. 

Składniki:

  • udka  5 sztuk

Marynata:

  • trawa cytrynowa 2 sztuki 
  • czarnuszka 2 łyżki 
  • limonka 2 sztuki 
  • papryka słodka mielona 1 opakowanie 
  • oliwa 1/2 szklanki 
  • musztarda 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Przepis na limonkowego kurczaka: 

Do naczynia wlać olej dodać musztardę, wymieszać, następnie dosypać paprykę i czarnuszkę oraz pokrojoną trawę cytrynową i sok z limonki, ponownie wymieszać.

Marynatą natrzeć wcześniej wymyte udka, zostawić w chłodnym miejscu na noc.

Na drugi dzień piec w 180 st. 1 godzinę.

Wyborny limonkowy kurczak gotowy. Smacznego:)

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy