Udka w kapuście

Udka w kapuście

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Przepis na udka z kurczaka - udka w kapuście nabierają bardzo aromatycznego smaku, a sama kapusta staje się mięciutka! Podajemy potrzepane natką pietruszki.

Składniki:

  • 4 udka
  • 0,5 główki kapusty
  • 1 cebula
  • 1 kostka wołowa
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz
  • Przyprawa do kurczaka
  • Przyprawa do bigosu

Sposób przygotowania:

Przepis na udka z kurczaka w kilku krokach:

  1. Mięso myjemy, a następnie oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rumiano z obu stron na oleju.
  2. Nastepnie do mięsa wsypujemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy chwilkę.
  3. Kapustę kroimy w paski i dodajemy do mięsa. Zalewamy bulionem wołowym i dusimy do miękkości. Na końcu doprawiamy do smaku przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do bigosu. 

Udka z kurczaka gotowe, smaczny obiad z kurczaka zawsze na czasie.

Smacznego!

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy