Udka w porach i pomidorach

Udka w porach i pomidorach

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Oto przepis na udka z kurczaka, które każdy lubi, bo mięso w warzywach jest najlepsze! Pyszne udka z kurczaka w warzywach podawać z surówką z czerwonej kapusty i ziemniakami.

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • 10 pomidorów koktajlowych
  • 1 duży por lub 2 małe
  • sól i pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Przepis na udka z kurczaka w warzywach w kilku krokach:

  1. Udka kurczaka umyć , przyprawić i gotować do miękkości w osolonej wodzie jak na rosół.
  2. Pora oczyścić i dokładnie umyć  i pokroić w plasterki, dusić do  miękkości na maśle z niewielką ilością wody. Pomidorki pokroić na połówki.
  3. Udka przełożyć do rękawa do pieczenia i obłożyć je porem i pomidorami koktajlowymi. 
  4. Upiec na złoty kolor.

Oto jak możemy przygotować przepyszne udka z kurczaka.

Smacznego!

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy