Udka z piekarnika w przyprawie śródziemnomorskiej.

Udka z piekarnika w przyprawie śródziemnomorskiej.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pysznie idealnie przyprawione mięsko. Polecam podać z ulubionymi dodatkami.

Składniki:

4 udka z kurczaka

kilka łyżek oleju

4 łyżki przyprawy śródziemnomorskiej

Sposób przygotowania:

1. Mięso należy oczyścić, umyć i bardzo dokładnie osuszyć. Następnie natrzeć olejem i przyprawami.

2. Tak przygotowane mięso ułożyć na blasze do pieczenia, podlać niewielką ilością oleju i gorącej wody.

3. Następnie piec do miękkości i zrumienienia mięsa około 110 minut w temperaturze 180 stopni. Żeby mięso było soczyste należy je często polewać wywarem, który nam będzie się robił podczas pieczenia.

4. Gotowe mięso podawać i smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy