4 udka z kurczaka
kilka łyżek oleju
4 łyżki przyprawy śródziemnomorskiej
1. Mięso należy oczyścić, umyć i bardzo dokładnie osuszyć. Następnie natrzeć olejem i przyprawami.
2. Tak przygotowane mięso ułożyć na blasze do pieczenia, podlać niewielką ilością oleju i gorącej wody.
3. Następnie piec do miękkości i zrumienienia mięsa około 110 minut w temperaturze 180 stopni. Żeby mięso było soczyste należy je często polewać wywarem, który nam będzie się robił podczas pieczenia.
4. Gotowe mięso podawać i smacznego.
Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu