· udka z kurczaka tyle ile potrzebujecie
· musztarda francuska z gorczycą
· 2 cebule
· Łyżka miodu
· Sól
· Pieprz
1. Udkaz kurczaka kroimy na pół, przekładamy do miski i solimy.
2. Cebulę kroimy w kostkę.
3. Musztardę łączymy z miodem, dodajemy cebulę,
4. Powstałą mieszaninę wlać do miski z udkami, wymieszać i pozostawić na około godzinę.
5. Po tym czasie ułożyć udka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać 35 minut w 180˚C
6. Po tym czasie dokładamy pieczarki pokrojone i jeszcze zapiekamy 15minut w 180˚C.
7. Danie gotowe
8. Smacznego
Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu