· 5 szt udek
· 20 dag. Pieczarek
· Cebula
· Przyprawa do kurczaka WINIARY ( Pomysł na kurczaka soczystego kurczaka z papryką i ziołami)
· sól
1. Z udek wyjmujemy kość (kości można wykorzystać później na wywar rosołowy ) oraz usuwamy niepotrzebne mięso tzn. wyrównujemy ( strzępki mięsa odkładamy będą potrzebne) Udka nacieramy przyprawą do kurczaka i solą, odstawiamy na godzinkę.
2. Pieczarki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.
3. Cebulę obieramy.
4. Resztki mięsa, pieczarki oraz cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, następnie solimy i doprawiamy przyprawami, ja użyłam przyprawy do gyrosa, mieszamy wszystkie składniki i nadziewamy farszem udka.
5. Udka z nadzieniem układamy w rękawie i zapiekamy przez 40 minut w 180 stopniach.
Udka faszerowane kapustą kiszoną i grzybami.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu