udziec z indyka około 1,5 kg.
szynka parmeńska 10 plastrów
cukinia 1 sztuka
sól
pieprz biały do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka
jajko 1 sztuka
najpierw mięso myjmy ,osuszamy , ubijam nadając kształt prostokąta ,posypać pieprzem i solą ,do miski ścieram cukinię , odsączam z nadmiaru wody, dodaję jajko posiekaną natkę pietruszki , sól, pieprz, mieszam.
Na blacie ułożyć folię aluminiową , plastry szynki układam taj aby jeden zachodził na drugi , kładę mięso , na mięso przełożyć masę ,zawinąć w rulon.
Mięso przełożyć na blaszkę , piec 1 godzinę w 180 stopniach, 10 minut przed końcem odwijam z folii.
Udziec z indyka w marynacie musztardowo- miodowej
Udziec z indyka pieczony w ziołach prowalsalskich
Udziec indyczy faszerowany cukinią
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu