Udziec indyczy faszerowany cukinią

Udziec indyczy faszerowany cukinią

Ocena: ★

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Bardzo smaczne mięsko w sezonie jak jest cukinia ,robię z niej farsz ,zimą robię farsz np. z pieczarek :)

Składniki:


udziec z indyka około 1,5 kg.
szynka parmeńska 10 plastrów
cukinia 1 sztuka
sól
pieprz biały do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka
jajko 1 sztuka

Sposób przygotowania:

najpierw mięso myjmy  ,osuszamy , ubijam nadając kształt prostokąta ,posypać  pieprzem i solą ,do miski ścieram cukinię , odsączam z nadmiaru wody, dodaję jajko posiekaną natkę pietruszki , sól, pieprz, mieszam.

Na blacie ułożyć folię aluminiową , plastry szynki układam taj aby jeden zachodził na drugi , kładę mięso , na mięso przełożyć masę ,zawinąć  w rulon.

Mięso przełożyć  na blaszkę , piec 1 godzinę w 180 stopniach, 10 minut przed końcem odwijam z folii.

# Tagi:

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy