· 2 torebki ryżu
· 1 Filet z kurczaka
· 1 mały słoik papryki konserwowej
· 4 duże ogórki konserwowe
· 1 puszka kukurydzy
· 3 łyżki ketchupu pikantnego
· 3 łyżki majonezu
· 2 łyżki śmietany 18 %
· 20 dag sera żółtego
· Sól
· Przyprawa Gyros
· Olej do smażenia
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu wykładamy na dno naczynia żaroodpornego.
2. Fileta z kurczaka kroimy w kostkę przeprawiamy przyprawą gyros i solą, po czy smażymy na oleju.
3. Paprykę oraz Ogórka kroimy w kostkę a ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
4. Na ryż wykładamy kurczaka posypujemy połową żółtego sera.
5. Robimy sos – ketchup, majonez oraz śmietanę razem mieszamy i wykładamy na ser.
6. Na sos układamy ogórki, paprykę oraz kukurydzę i przykrywamy pozostałym serem.
7. Zapiekamy 20 minut w 180°C.
Duszone warzywa z jajkiem sadzonym
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jak zrobić placuszki z bananem
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu