Duszona wątróbka z jabłkiem i suszonymi grzybami
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 6
pyszna wątróbka ,pachnąca suszonymi grzybkami, polecam jako danie obiadowe ,gwarantuję , rodzina będzie zadowolona i najedzona !! :)
Składniki:
wątroba wp. 1 kg.
jabłka 1 sztuka
grzyby suszone 1 garść
liść laurowy
majeranek
pieprz mielony
sól do smaku
cebula 1 sztuka
mąka 3 łyżki
Sposób przygotowania:
- wątrobę myję i osuszam,kroję na kawałki,podsmażam
- cebulę kroję w pióra dodaję do wątroby
- jak wątróbka się zarumieni dolewam wodę ,dodaję listek oraz suszone grzyby i duszę do miękkości ,5 minut przed końcem dodaję pokrojone jabłko w plasterki, zagęszczam sos ,doprawiam
- smacznego
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Duszona wątróbka z pieczarkami, jabłkiem i musztardą
Tradycyjna wątróbka smakuje znacznie lepiej z dodatkami takimi jak : pieczarki, jabłko i musztarda. Jest delikatn...Duszona wątróbka z jabłkiem i suszonymi grzybami
pyszna wątróbka ,pachnąca suszonymi grzybkami, polecam jako danie obiadowe ,gwarantuję , rodzina będzie zadowolon...WĄTRÓBKA W SOSIE POMIDOROWO - ZIOŁOWYM
Wątróbka o delikatnym smaku w pomidorowym sosie z dodatkiem ziół.Doskonale smakuje z makaronem.WĄTRÓBKA ZE ŚMIETANĄ I MAKARONEM
Delikatna i smaczna wątróbka. Wspaniale smakuje podana z makaronem i z ziemniakami.Zobacz więcej przepisów na: