Duszona wątróbka z jabłkiem i suszonymi grzybami

Duszona wątróbka z jabłkiem i suszonymi grzybami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

pyszna wątróbka ,pachnąca suszonymi grzybkami, polecam jako danie obiadowe ,gwarantuję , rodzina będzie zadowolona i najedzona !! :)

Składniki:


wątroba wp. 1 kg.
jabłka 1 sztuka
grzyby suszone 1 garść
liść laurowy
majeranek
pieprz mielony
sól do smaku
cebula 1 sztuka
mąka 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  • wątrobę myję i osuszam,kroję na kawałki,podsmażam
  • cebulę kroję w pióra dodaję do wątroby
  • jak wątróbka się zarumieni dolewam wodę ,dodaję listek oraz suszone grzyby i duszę do miękkości ,5  minut przed końcem dodaję pokrojone jabłko w plasterki, zagęszczam sos ,doprawiam
  • smacznego

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy