wątróbka drobiowa 500 gram
orzechy włoskie 1 garść
sól do smaku
pieprz do smaku
masło klarowane 1 łyżka
cebula biała 1 sztuka
bulion 50 ml.
podroby myję i osuszam ,patelnię rozgrzewam i rozpuszczam na niej masło ,podsmażam wątróbkę do której dodaję posiekaną drobno cebulę ,schładzam dodaję do masy orzechy i wszystko miksuję w razie potrzeby dolewam bulion, doprawiam.Pasztet przekładam do naczynia i przechowuję w lodówce,
wątróbka wieprzowa z buraczkami i groszkiem
Wątróbka drobiowa z fasolką szparagową
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu