Wątróbka drobiowa z fasolką szparagową

Wątróbka drobiowa z fasolką szparagową

Ocena: ★

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Za wątróbką nie przepadam ale wątróbka podduszona z cebulką i fasolką szparagową bardzo przypadła mi do gustu, myślę że będzie częstym daniem przyrządzanym w mojej kuchni.

Składniki:

  • wątróbka drobiowa 1 kg.
  • cebula biała 3 sztuki 
  • sól do smaku
  • pieprz biały d osmaku 
  • fasolka szparagowa 200 gram 
  • szczypta cuku

Sposób przygotowania:

Przepis na wątróbkę drobiową z fasolką szparagową:

  1. Umytą fasolę pokroić na mniejsze cząstki, ugotować w wodzie z dodatkiem cukru.
  2. Wątróbki pokroić na porcje, usmażyć na oleju, dodać cebulę pokrojoną w piórka, poddusić
  3. Na koniec dodać ugotowaną fasolkę, całość posolić i oprószyć pieprzem.

Wątróbka drobiowa z fasolką szparagową gotowa. Smacznego:)

 

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy