wątróbka drobiowa 1/2 kg
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
marchew 2 sztuki
por 1/2 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
cebula biała 2 sztuki
sezam czarny do posypania
sól do smaku
pieprz czarny mielony
Wątróbkę obtaczam w mące i smażę ,po usmażeniu lekko solę , marchew ścieram na tarce o grubych oczkach ,por drobno kroję , cebulę w pióra, szczypiorek siekam, warzywa podsmażam na patelni ,(bez szczypiorku)podlewam wodą ,lekko solę warzywa, jak warzywa są miękkie dodaję wątróbkę i jeszcze 5 minut wszystko duszę ,przed podaniem posypuję szczypiorkiem i ziarnem sezamu.
wątróbka wieprzowa z buraczkami i groszkiem
Wątróbka drobiowa z fasolką szparagową
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu