Ciasto:
3 jaja
0,5 masła
20 dag margaryny
1,5 łyzeczki proszku
0,5 łyzeczki soli
Farsz:
30 dag pieczarek
przyprawy
10 dag sera żółtego
1 cebula
10 dag wędliny
1 papryka czerwona
olej do smażenia
Żółtka ucieramy z margaryną. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz ubitą z białek pianę. Ser ścieramy natarce o malutkich oczkach. Pieczarki obieramy io wraz z wędliną i papryką kroimy w kostkę. Cebulę kroimy drobno i wraz z peczarkami podsmażamy na oleju. Wszytko mieszamy z ciastem i przyprawiamy do smaku. Dajemy do keksówki i pieczemy do 50 minut w 180 stopniach.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu