wieprzowina 0.5 kg
cukinia 1 mała zielona
por 1 szt
groszek zielony 1 szklanka
sól do smaku
przyprawa do wieprzowiny 2 łyżeczki
pieprz czarny mielony
sos:
miód 2 łyżki
sos sojowy 3 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda letnia 2 łyżki
wieprzowinę kroję w paski podsmażam z dodatkiem pokrojonego pora, cukinię kroję na półplastry dodaje do mięsa ,całośc duszę 20 minut pod przykryciem ,na koniec wrzucam groszek, w miseczce mieszam składniki sosu, wlewam do mięsa, mieszam aż sos zgęstnieje , i odparuje ,doprawiam,podaję z ryżem.
Wieprzowina w ziołach na słodko z czarnym sezmem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu