Polecamy dzisiaj:

Fasola szparagowa z kiełbasą

Wołowina przepisy

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5

64 oceny

Wołowe kąski

Wołowe kąski

Pyszne kawałki wołowiny w aromatycznym grzybowym sosie
Roladki wołowe

Roladki wołowe

Roladki wołowe w sosie z suszonych grzybów, marchewki, pora, selera i natki pietruszki. Z kaszą lub ziemniakami, jak kto woli, pyszny obiad!
Linia
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Przepis na gulasz wołowy - zapach gulaszu roznosi się po całym domu pachnący jałowcem o pięknym kolorze. Polecam sprawdzony przepis na gulasz
Chili z wołowiny

Chili z wołowiny

Przepis na chili z wołowiny - pyszne, sycace, po prostu niebo w gębie! Chili może też być robione z mielonego mięsa wołowego, jak kto woli. W ogóle ostatnio prawie całkowicie poszłam tylko w mięso wołowe. Warto bo zdrowsze!
Linia
Ragout z pieczarkami

Ragout z pieczarkami

Nie ma jak ragout, gdy chce się spróbowac pyszne mięso w smacznym sosie. Przepis na ragout warto wypróbować, bo ragout jest naprawdę pyszne. Także polecam przepis na ragout z pieczarkami.
Stek z antrykotu

Stek z antrykotu

Nie ma jak stek wołowy, gdy ma się ochotę na kawałek mięsa :) A przepis na stek jest prosty zaś steka przyrządza sie szybko. To mój pierwszy przepis na stek, ściągnięty z opakowania :) Także do dzieła!
Linia
Stek wołowy z malibu

Stek wołowy z malibu

Przepis na stek wołowy z malibu. Wołowina i malibu to ciekawe jak i zaskakujące połączenie ,które z pewnością przypadnie do gustu nie jednemu podniebieniu.
Stek wołowy

Stek wołowy

Dla prawdziwego mężczyzny polecam przepis na stek wołowy z antrykota. Pamiętajcie kobiety krwisty i dobrze przyprawiony stek wołowy sprawi, że wasz facet zrobi dla was wszystko, no może prawie wszystko...
Linia
Klasyczny tatar wołowy

Klasyczny tatar wołowy

Klasyczny tatar wołowy to doskonała przekąska do wódki. Dobrze przyprawiony tatar wołowy z obowiązkowym żółtkiem i ogórkiem do smaku posmakuje niejednemu. Mój klasyczny tatar wołowy robię z mięsem przemielonym, chociaż niektórzy dopuszczają tatar wołowy tylko z wołowiną siekaną. Mój klasyczny tatar wołowy wygląda właśnie tak.
Tatar z polędwicy wołowej

Tatar z polędwicy wołowej

Przyznaję, że długo nie mogłam się przekonać do tatara. Tatar z polędwicy wołowej był dla mnie daniem do odkrycia. Kiedy jednak spróbowałam dobrego tatara z polędwicy wołowej nie tylko chętnie po niego sięgam, ale przygotowuję go również sama. Oto tatar z polędwicy wołowej, który je się u mnie w domu.
Linia
Wołowe kostki rosołowe

Wołowe kostki rosołowe

Domowej roboty wołowe kostki rosołowe wzmacniają smak zupy nie zawierając w swoim składzie żadnych syntetycznych wzmacniaczy smaku. Równocześnie należy pamiętać że wołowe kostki rosołowe zawierają sporą ilość soli, a zatem i sodu, który należy ograniczać w naszych jadłospisach. Zastosowana w wołowych kostkach rosołowych sól morska zawiera jednak mniej sodu, niż sól kuchenna stosowana w kupnych kostkach rosołowych.
Rosół na wołowinie

Rosół na wołowinie

Jak ugotować rosół? Czy rosół jest kaloryczny? Snuje się wiele teorii na ten temat. A mądrość życiowa podpowiada, że rosół może jest i kaloryczny (zależy od tłustości mięs, sposobu ugotowania makaronu) ale jest także rosół bardzo odżywczy i nie na darmo podaje się rosół osobom chorym w celach rekonwalescencyjnych. Ja twierdzę, że rosół nie tuczy i tej wersji się trzymam.
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!