4 jajka
4 łyżki mąka ziemniaczana
3 łyżki kakao
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
0,5 litra śmietanki
6 dag cukru pudru
DODATKOWO:
do posypania gorzka czekolada
Najpierw upieczmy biszkopt:
Oddzielone od żółtek białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Nastepnie dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Przekrawamy na pół.
Przygotowujemy warstwę śmietanki czyli ubijamy ją na sztywno z cukrem pudrem. I dajemy do ciasta, część kremu zostawić i udekorować wierzch i posypać startą gorzką czekoladą.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu