· 1 opakowanie makaronu świderki
· 30 dag pieczarek
· 2 filety z kurczaka
· 1 puszka fasolki czerwonej
· 2 słoiki sosu meksykańskiego firmy Łowicz
· 1 słoik papryki konserwowej
· Przyprawa gyros – kebab
· sól
1. Filety z kurczaka kroimy w kosteczkę, posypujemy przyprawami i obsmażamy na oleju.
2. Pieczarki również kroimy w kostkę i obsmażamy.
3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
4. Paprykę konserwową kroimy w paseczki.
5. Wszystkie składniki przekładamy do naczynia żaroodpornego i mieszamy z sosem.
Zapiekanka makaronowa z filetem z kurczaka i kukurydzą
Makaronowa zapiekanka z kukurydzą, wędliną i serem żółtym.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu