Drobiowa zapiekanka z migdałami.

Drobiowa zapiekanka z migdałami.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

zapiekanka jest bardzo pyszna, kurczak w sosie migdałowy z dodatkiem sera.

Składniki:

·       1 filet z kurczaka

·       2 opakowania migdałów

·       1 śmietana 12%

·       Sól

·       Pieprz

·       Olej do smażenia

·       15 dag sera żółtego

·       Szczypta czosnku

·       1 łyżeczka gałki muszkatołowej

Sposób przygotowania:

1.   Mięso kroimy na mniejsze kawałki.

2.   Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron przyprawiając pieprzem oraz solą.

3.   Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.

4.   Płatki migdałowe wsypać do miski.

5.   Dodać czosnek.

6.   Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do migdałów.

7.   Wlewamy śmietanę .

8.   Przyprawiamy gałką oraz pieprzem, po czym dokładnie mieszamy.

9.   Na wierzch mięsa rozłożyć masę migdałową.

10.                    Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy 20 minut w 180˚C.

11.                    Zapiekanka gotowa.

12.                    Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy