· 1 filet z kurczaka
· 2 opakowania migdałów
· 1 śmietana 12%
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
· 15 dag sera żółtego
· Szczypta czosnku
· 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki.
2. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron przyprawiając pieprzem oraz solą.
3. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.
4. Płatki migdałowe wsypać do miski.
5. Dodać czosnek.
6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do migdałów.
7. Wlewamy śmietanę .
8. Przyprawiamy gałką oraz pieprzem, po czym dokładnie mieszamy.
9. Na wierzch mięsa rozłożyć masę migdałową.
10. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy 20 minut w 180˚C.
11. Zapiekanka gotowa.
12. Smacznego.
Niskokaloryczna potrawa z kurczakiem
Zapiekanka makaronowa z sezonowymi warzywami w sosie beszamel
Zapiekanka z warzywami w sosie czosnkowym
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu