Zapiekana bagietka z jajkiem

Zapiekana bagietka z jajkiem

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Pyszna zapiekanka z jajeczkiem :) nowość ale bardzo pyszna polecamy:)))

Składniki:

1 duża bagietka
1 papryka czerwona
0.35 kg kiełbasy podwawelskiej
4 jajka - dodatkowy składnik
sól i pieprz, bazylia

Sposób przygotowania:



Bagietkę przekroić na pół, wybrać palcami co nieco ze środka.
Kiełbaskę pokroić w kostkę podsmażyć na patelni. Paprykę umyć i też pokroić w kostkę.
Jajka wbić do miseczki i delikatnie je ubić. Dodać do jajek pozostałe składniki czyli podsmażoną kiełbaskę i paprykę oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią.
Masę jajeczną wkładamy do wydrążonych bagietek i przekładamy na przygotowaną wcześniej blachę.Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut na złoto-brązowy kolor (aż jajka się zetną).

Autor: EwelinaP

Polecamy nasze przepisy