Zapiekana bagietka z jajkiem
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 2
Pyszna zapiekanka z jajeczkiem :) nowość ale bardzo pyszna polecamy:)))
Składniki:
1 duża bagietka
1 papryka czerwona
0.35 kg kiełbasy podwawelskiej
4 jajka - dodatkowy składnik
sól i pieprz, bazylia
Sposób przygotowania:
Bagietkę przekroić na pół, wybrać palcami co nieco ze środka.
Kiełbaskę pokroić w kostkę podsmażyć na patelni. Paprykę umyć i też pokroić w kostkę.
Jajka wbić do miseczki i delikatnie je ubić. Dodać do jajek pozostałe składniki czyli podsmażoną kiełbaskę i paprykę oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią.
Masę jajeczną wkładamy do wydrążonych bagietek i przekładamy na przygotowaną wcześniej blachę.Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut na złoto-brązowy kolor (aż jajka się zetną).
# Tagi:
Autor: EwelinaP
Polecamy również
Zapiekanka z warzywami w sosie czosnkowym
Zapieknki robię często , bo szybko sie robią i szybko znikają.Zapiekanka makaronowa z sezonowymi warzywami w sosie beszamel
Pora na kalafiora, brokuł też sie przyda jako podpora kalafiora jest fasola, wszystkie warzywa sezonowe do wykorzystania...Pomysłowa zapiekanka
zapiekanka dla niejadków ale nie tylko :)))Filet z kurczaka zapiekany z kalafiorem w sosie serowym
kalafior może być mrożony.GNOCCHI W SOSIE POMIDOROWYM Z MOZZARELLĄ I WARZYWAMI
Wzbogacona o warzywa wersja włoskiej potrawy Gnocchi, czyli kopytek ziemniaczanych zapiekanych z mozzarellą i sosem pomi...Zobacz więcej przepisów na: