· 2 filety z kurczaka
· ½ kg pieczarek
· 1 duża cebula
· pieprz
· sól
· chili
Kruszonka:
· 150 g mąki pszennej
· 100g startego żółtego sera
· 100 g masła
· Trochę soli
· 1 łyżeczka papryki słodkiej
1. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, podsmażamy na oleju.
2. Przekładamy do naczynia najlepiej żaroodpornego.
3. Pieczarki oraz cebulę kroimy w kostkę następnie smażymy na oleju i układamy na filetach.
4. Wszystkie składniki na kruszonkę rozcieramy w misce do powstania grudek.
5. Gotową kruszonką posypujemy potrawę.
6. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 30 minut
SMACZNEGO :-)
Niskokaloryczna potrawa z kurczakiem
Zapiekanka makaronowa z sezonowymi warzywami w sosie beszamel
Zapiekanka z warzywami w sosie czosnkowym
Pierś kurczaka w sosie truskawkowym
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu