· 2 filety z kurczaka
· ½ główki kapusty
· 1 mały majonez pomorski
· 2 łyżki ketchupu
· Vegeta
· Sól
· 20 dag Żółtego sera
1. Fileta kroimy w plastry, rozbijamy, solimy.
2. Kapustę kroimy drobno, układamy na dnie naczynia żaroodpornego, posypując vegetą.
3. Na kapustę układamy filety solimy.
4. Robimy sos z majonezu i ketchupu, rozsmarować na filetach .
5. Wierzch zapiekanki posypujemy startym żółtym serem.
6. Zapiekamy w 180 stopniach 40 minut.
Niskokaloryczna potrawa z kurczakiem
Zapiekanka makaronowa z sezonowymi warzywami w sosie beszamel
Zapiekanka z warzywami w sosie czosnkowym
Pierś faszerowana wędzonym łososiem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu