Składniki na zapiekankę:
pół kilo młodych malutkich ziemniaków ( najlepiej jednakowej wielkości )
1 średni kalafior
sól do smaku
20 dag startego żółtego sera
suszony lub świeży rozmaryn
1. Kalafior dzielimy na różyczki, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie, następnie odcedzamy.
2. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, następnie odcedzamy.
3. W formie żaroodpornej formie układamy warstwę ziemniaków, posypujemy rozmarynem i połową żółtego sera.
4. Następnie układamy warstwę kalafiora, ponownie posypujemy rozmarynem i pozostałym serem.
5. Zapiekankę zapiekamy w gorącym piekarniku aż ser się roztopi. Podajemy i smacznego. Zapiekankę można podać udekorowaną ketchupem.
6. Smacznego.
Niskokaloryczna potrawa z kurczakiem
Zapiekanka makaronowa z sezonowymi warzywami w sosie beszamel
Zapiekanka z warzywami w sosie czosnkowym
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu