Żeberka warzywne

Żeberka warzywne

Ocena: ★

5 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pieczone żeberka to prawdziwe pyszności na obiad! Polecam przepis na żeberka w moim wykonaniu. Każdemu zasmakują takie pieczone żeberka :)

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • 3 cebule
  • 1 pietruszka
  • 2 marchewki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • Słodka papryka do smaku

 

Sposób przygotowania:

Przepis na żeberka w kilku krokach:

 

  1. Żeberka myjemy i gotujemy 10 minut. Następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego i posypujemy wszystkimi podanymi przyprawami i polewamy olejem.
  2. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i odstawiamy na pół godziny.
  3. Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Marchew i pietruszkę kroimy w plasterki , a cebulę w piórka. 
  4. Warzywa dajemy do żeberek i pieczemy w piekarniku do 1,5 godziny.
  5. Żeberka podajemy z ziemniakami i sałatą zieloną.

    Żeberka gotowe, przepis łatwy, a danie pyszne.

 

Smacznego!

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy