8 jaj
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
4,5 szkl mąki + 2 łyżki
1,5 szkl oleju
1,5 szkl wody
2,5 szkl cukru
Całe jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę pszenną zmieszaną z proszkiem do pieczenia, wlewamy : olej, wodę. Nadal chwilę ucieramy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 2 łyżki mąki pszennej, a do drugiej kakao. Mieszamy dokładnie. Ciasto dajemy na środek formy 25/36 po dwie łyżki każdego i tak w koło- utworzą się kręgi. Pieczemy w 180 stopniach do 55 minut.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu