Przepisy na pierogi ruskie to chyba najpopularniejsze przepisy na pierogi w polskiej kuchni. Nie ma co się dziwić, bo pierogi ruskie są bardzo smaczne, a przepis na pierogi ruskie to nie fizyka jądrowa :) I pasują na stół cały rok, po prostu same zalety. Także ruskie podali!
Nie ma chyba osoby, która usłyszawszy „kluski śląskie” nie poczułaby natychmiastowego uczucia głodu. Kluski śląskie to tradycja kuchni polskiej. Smaczne i niezwykle proste i tanie w przyrządzeniu. Z sosem smakują naprawdę dobrze.
Botwinka to jedna z moich ulubionych wiosennych zup. Botwinka jest bardzo prosta w przygotowaniu. Zupa botwinka smakuje wyjątkowo podana na gorąco, chociaż wiem, że wiele osób lubi chłodniki przyrządzone z botwinki. Oto moja ulubiona i sprawdzona botwinka.
Wreszcie młoda kapusta na obiad! Nie mogłem się doczekać, a jak wiadomo najlepiej smakuje pierwszy raz, bo każda natępna chociaż równie dobra lub lepsza to już nie to samo, co pierwsza w roku młoda kapusta. Także, gdy młoda kapusta jest na rynku warto zrobić przepis. Polecam.
To zupa pomidorowa idealna dla dzieci. Bardzo delikatna, dzięki temu, że zamiast koncentratu pomidorowego używamy 100% soku pomidorowego (ale nie ostrego:). Troszkę czasochłonne jest gotowanie wywaru ale dzięki temu zupa pomidorowa ma zdecydowanie lepszy smak, więc warto.
Zapiekanka ziemniaczana jest prosta, pożywna i smaczna. W moim domu uwielbiają ją wszyscy. W takiej klasycznej formie, zapiekanka ziemniaczana może z powodzeniem stanowić danie główne, albo być dodatkiem do mięsa lub innych warzyw. Spróbuj prostej zapiekanki ziemniaczanej!
Placki ziemniaczane to bardzo prosta potrawa z ziemniaków smażona na tłuszczu - tyle opis placków ziemniaczanych :) Jednak to mało, bo placki ziemniaczane to przede wszystkim smak i prostota. Przepis na placki ziemniaczane jest naprawdę banalny, a efekt przechodzi wszelkie oczekiwania. Dla mnie placki ziemniaczane to super danie, a oto mój sprawdzony przepis na placki ziemniaczane.
Zbliża się wigilia a z nią odświeżanie pomysłów na dania rybne. Na początku listy potraw do przygotowania na święta figurują u mnie klasyczne śledzie w śmietanie. Śledzie w śmietanie to danie dosyć typowe, ale smaczne. Pamiętam, że klasyczne śledzie w śmietanie były daniem, które przygotowałam na rodzinną kolację jako zupełnie początkująca pani domu. Okazało się, że były na tyle dobre, że na stałe weszły go wigilijnego menu.
Gdy chcemy cofnąć się w czasy dzieciństwa, to warto wtedy sięgnąć po sprawdzony przepis na pyzy z mięsem. Tak jest przynajmniej w moim przypadku. Pyzy z mięsem mojej Babci, jeszcze ciepłe, wyjęte przed chwilą z garnka same rozpływały się w ustach. Wspomnień czar :) Także polecam sprawdzony przepis na pyzy z mięsem.
W chłodne dni polecam przygotować tę pyszną i bardzo pożywną zupę. Przyprawy nadają jej aromatu i pysznie rozgrzewają. Zupa krem to moja ulubiona zupa.
Chyba każdy lubi takie pyszne i pulchne bułeczki. Idealne na deser, na śniadanie, do szkoły, do pracy. Z tego przepisu wychodzi spora ich porcja. Polecam.
Przepis na kartoflankę. Gdy mamy ochotę na pożywny i rozgrzewający obiad polecam ugotować tę zupę, która jest niezwkle pyszna i aromatyczna. Najlepiej smakuje bardzo gorąca. Polecam.
Jak zrobić knedle z truskawkami? Oto sprawdzony przepis na knedle z truskawkami, które smakują doskonale polane masełkiem z bułką tartą. Po prostu niebo w gębie!
Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach.
Przepis na idealny sernik! Delikatne ciasto bananowe połączone z aksamitną twarogową warstwą plus nadzienie w postaci aromatycznych owoców, to coś, czemu ciężko się oprzeć. Słodkie, a przy okazji zdrowe.