Żołądki z Indyka z pieczarkami

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.

Składniki:

·         1 kg żołądków z indyka

·         2 łyżeczki Vegety

·         1 przecier pomidorowy

·         ½ kg pieczarek

·         2 łyżeczki mąki pszennej

·         Chili

·         Sól

Sposób przygotowania:

1.       Żołądki kroimy i usuwamy niepotrzebne błonki, myjemy i przekładamy do garnka zalewamy wodą, gotujemy, po 20 minutach odlewamy wodę i jeszcze raz zalewamy i gotujemy z dodatkiem Vegety.

2.       Pieczarki obieramy, kroimy i również gotujemy w osolonej wodzie.

3.       Po ugotowaniu pieczarki łączymy z żołądkami dokładamy przecier, chili odrobinę w zależności jak kto lubi ostre i jeszcze chwilę gotujemy.

4.       Mąkę łączymy z sosem z żołądków tak żeby nie powstały grudki.

5.       Zagotować wszystko razem i potrawa gotowa.

6.       Najlepiej smakują z ryżem.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy