1,5 szkl cukru
3 szkl mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
1 galaretka
2,5 kg jabłek
6 jajek
Zacznijmy od przygotowania ciasta:
Miksujemy margarynę wraz z cukrem (1,5 szkl) oraz z całymi jajkami. Wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. WYmieszane ciasto dzielimy na 3 częsci i pieczemy każdą na osobnej formie o wymiarze 25/36 w 180 stopniach.
W tym czasie przygotowuejmy jabłka:
Obieramy je i scieramy na tarce o większych oczkach i smażymy na ogniu wraz z cukrem, a pod koniec wsypujemy galaretę w poszku. Chłodne placki przekłądamy letnimi jabłkami.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu