Roladki z karkówki
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 6
roladki z karkówki- zrazy zachwycają smakiem i zapachem suszonych grzybów i wędzonki , polecam podawać z kaszą i surówką np. z kiszonej kapusty
Składniki:
cebula biała 2 sztuki
ogórek kiszony 2 sztuki
musztarda sarepska
pieprz do smaku
grzyby suszone
mąka 3 łyżki
marchew 1 sztuka
wędzonka do smaku
papryka czerwona 1 sztuka
karkówka 1 bez kości
Sposób przygotowania:
- najpierw mięso pokroć na plastry, ubić ,posolić i posypać pieprzem
- cebulę pokroić w piórka ,wędzonkę na plastry,marchew,ogórka i paprykę w słupki
- płaty mięsa smaruję musztardą ,układam warzywa i wędzonkę ,spinam wykałaczką
- podsmażam
- przekładam do garnka ,zalewam wodą ,dodaję suszone grzyby i gotuję do miękkości mięsa ,następnie zagęszczam sos ,doprawiam
- podaję na ciepło
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Zrazy
Nie ma jak to mięso na obiad, to bym jadła ciagle :) Polecam te oto zrazy z sosem śmietanowym!Roladki wołowe
Roladki wołowe w sosie z suszonych grzybów, marchewki, pora, selera i natki pietruszki. Z kaszą lub ziemniakami,...Zrazy inaczej - meksykańskie
trochę inna wersja zrazów ale również dobra, zatopione zrazy w pysznym sosie z dodatkiem boczku oraz og&oa...Zrazy nadziewane metką łososiową
Przepis na zrazy, tym razem zrazy nadziewane metką łososiową. Metka dodaje smaku a mięso jest soczyste i kruche.Zrazy nadziewane cukinią
Schab zwijamy w przepysznym sosie polecam.Zobacz więcej przepisów na: