Roladki z karkówki

Roladki  z karkówki

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

roladki z karkówki- zrazy   zachwycają  smakiem  i zapachem suszonych grzybów i wędzonki , polecam podawać z kaszą i surówką np. z kiszonej kapusty

Składniki:


cebula biała 2 sztuki
ogórek kiszony 2 sztuki
musztarda sarepska
pieprz do smaku
grzyby suszone
mąka 3 łyżki
marchew 1 sztuka
wędzonka do smaku
papryka czerwona 1 sztuka
karkówka 1 bez kości

Sposób przygotowania:

  1. najpierw mięso pokroć na plastry, ubić ,posolić i posypać pieprzem
  2. cebulę pokroić w piórka ,wędzonkę na plastry,marchew,ogórka  i paprykę w słupki
  3. płaty mięsa smaruję musztardą ,układam warzywa i wędzonkę ,spinam wykałaczką
  4. podsmażam
  5. przekładam do garnka ,zalewam wodą ,dodaję suszone grzyby i gotuję do miękkości mięsa ,następnie zagęszczam sos ,doprawiam
  6. podaję na ciepło

# Tagi:

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy