Zrazy inaczej - meksykańskie

Zrazy  inaczej - meksykańskie

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

trochę inna wersja zrazów ale również dobra, zatopione zrazy w pysznym sosie z dodatkiem boczku oraz ogórka.

Składniki:

·       60 dag  mięsa mielonego

·        1 Cebula

·       1 jajko

·       3 łyżki bułki tartej

·       Majeranek

·       Pieprz

·       Sól

·       2 łyżeczki musztardy

·       10 dag boczku wędzonego

·       3 ogórki kiszone

·       Mąka pszenna do obtoczenia

·       Koncentrat pomidory

·       Kilka grzybów suszonych

·       10 dag pieczarek

Sposób przygotowania:

1.    Mięso mielone przekładamy do miski.

2.    Wbijamy jajko.

3.    Dodajemy bułkę tartą.

4.    Cebulę obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do mięsa.

5.    Następnie musztardę.

6.    Przyprawiamy majerankiem, pieprzem oraz solą.

7.    Boczek kroimy w kostkę, przekładamy do miski.

8.    Tą samą czynność wykonujemy z pieczarkami oraz ogórkami.

9.    Dokładnie wyrabiamy.

10.                      Robimy kotlety o kształcie podłużnym, obtaczamy w mące.

11.                      Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

12.                      W brytfannie gotujemy wodę i wrzucamy kilka grzybów suszonych.

13.                      Przekładamy do wody  kotlety i gotujemy.

14.                      Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę gotujemy.

15.                      Danie gotowe.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy