Zrazy inaczej - meksykańskie
Ocena: ★ ★ ☆ ☆ ☆
1 Ocen
Ilość porcji: 6
trochę inna wersja zrazów ale również dobra, zatopione zrazy w pysznym sosie z dodatkiem boczku oraz ogórka.
Składniki:
· 60 dag mięsa mielonego
· 1 Cebula
· 1 jajko
· 3 łyżki bułki tartej
· Majeranek
· Pieprz
· Sól
· 2 łyżeczki musztardy
· 10 dag boczku wędzonego
· 3 ogórki kiszone
· Mąka pszenna do obtoczenia
· Koncentrat pomidory
· Kilka grzybów suszonych
· 10 dag pieczarek
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone przekładamy do miski.
2. Wbijamy jajko.
3. Dodajemy bułkę tartą.
4. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do mięsa.
5. Następnie musztardę.
6. Przyprawiamy majerankiem, pieprzem oraz solą.
7. Boczek kroimy w kostkę, przekładamy do miski.
8. Tą samą czynność wykonujemy z pieczarkami oraz ogórkami.
9. Dokładnie wyrabiamy.
10. Robimy kotlety o kształcie podłużnym, obtaczamy w mące.
11. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
12. W brytfannie gotujemy wodę i wrzucamy kilka grzybów suszonych.
13. Przekładamy do wody kotlety i gotujemy.
14. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę gotujemy.
15. Danie gotowe.
# Tagi:
Autor: maalikaa
Polecamy również
Zrazy nadziewane metką łososiową
Przepis na zrazy, tym razem zrazy nadziewane metką łososiową. Metka dodaje smaku a mięso jest soczyste i kruche.Zrazy nadziewane cukinią
Schab zwijamy w przepysznym sosie polecam.Zrazy ze schabu
Przepis na zrazy, pyszne, a te zrazy są ze schabu. Szybki obiad i smaczny. Najlepiej podawać z ziemniakami i pyszną sur&...Roladki wołowe
Roladki wołowe w sosie z suszonych grzybów, marchewki, pora, selera i natki pietruszki. Z kaszą lub ziemniakami,...Zrazy
Nie ma jak to mięso na obiad, to bym jadła ciagle :) Polecam te oto zrazy z sosem śmietanowym!Zobacz więcej przepisów na: