Zrazy

Zrazy

Ocena:

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Przepis na zrazy - takie zrazy są smaczne z frytkami, dlatego polecam je w takiej formie plus suróweczki! Pyszny obiad - zrazy plus surówka i frytki! 

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego
  • 7 łyzek bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku
  • jajko 
  • olej do smażenia
  • 10 szt pieczarek 
  • 3 łyzki masła

Sposób przygotowania:

Przepis na zrazy w kilku krokach:

  1. Do mięsa dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, całe jajo i 3 łyżki bułki tartej.
  2. Dokładnie mieszamy składniki i robimy średniej wielkości kulki, i każdą panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju.
  3. Następnie układamy je w brytfance w rekawie i pieczemy 35 minut. W tym czasie przygotowujemy pieczarki, czyli oczyszczamy je , kroimy na kawałki i podsmażamy na maśle. Podajemy je z miesem.

Pyszne zrazy gotowe na obiad.

Smacznego!

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy