Chrzanowa z gotowanym jajkiem

Chrzanowa z gotowanym jajkiem

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 3

Sprawdzony przepis na zupę chrzanową! Zupa chrzanowa to ostra i rozgrzewająca zupka, warto wykorzystać własciwości zdrowotne chrzanu, których jest co niemiara!

Składniki:

  • wywar warzywny 1 litr
  • kiełbasa biała 3 sztuki 
  • jaja na twardo 3 sztuki 
  • marchew 2 sztuki 
  • chrzan ze słoika 3-4 łyżeczki 
  • śmietana 50 ml 
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku 
  • majeranek Prymat do smaku 

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na zupę chrzanową idealną na Wielkanoc:

  1. najpierw do dużego garnka wlej bulion, dodaj marchewkę pokrojoną w plastry
  2. kiełbasę podsmaż na patelni, następnie pokrój na plastry i dodaj do zupy
  3. pod koniec gotowania dodaj chrzan, wlej śmietanę, zagotuj, dopraw
  4. ugotuj jajko, przekrój na pół, dodaj do zupy i podawaj na ciepło.

Pyszna zupa chrzanowa na Wielkanoc gotowa.

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy