Chrzanowa z gotowanym jajkiem
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 3
Sprawdzony przepis na zupę chrzanową! Zupa chrzanowa to ostra i rozgrzewająca zupka, warto wykorzystać własciwości zdrowotne chrzanu, których jest co niemiara!
Składniki:
- wywar warzywny 1 litr
- kiełbasa biała 3 sztuki
- jaja na twardo 3 sztuki
- marchew 2 sztuki
- chrzan ze słoika 3-4 łyżeczki
- śmietana 50 ml
- sól do smaku
- pieprz czarny mielony do smaku
- majeranek Prymat do smaku
Sposób przygotowania:
Sprawdzony przepis na zupę chrzanową idealną na Wielkanoc:
- najpierw do dużego garnka wlej bulion, dodaj marchewkę pokrojoną w plastry
- kiełbasę podsmaż na patelni, następnie pokrój na plastry i dodaj do zupy
- pod koniec gotowania dodaj chrzan, wlej śmietanę, zagotuj, dopraw
- ugotuj jajko, przekrój na pół, dodaj do zupy i podawaj na ciepło.
Pyszna zupa chrzanowa na Wielkanoc gotowa.
Smacznego!