20 dag grzybów (świeżych)
1 szt marchwi
0,5 szt pietruszki
1 szt małej cebuli
1 łyżka mąki
0,5 litra śmietany
1 płaska łyżka smalcu
sól do smaku
pieprz do smaku
maga w płynie do smaku
Na początku musimy grzyby dokładnie umyć i podgotować w nie duzej ilosci wody. Marchew pietruszkę i cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dorzucamy do grzybów.
Śmietanę mieszamy z mąką, i wlewamy do zupy gdy wszystkie składniki są miękkie. Zagotowujemy. Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem i magą oraz dajemy smalec. Podajemy z pieczywem lub ziemniakmi.
Zupa grzybowa z suszonych grzybów
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu