wywar z kurczaka 2 litry
fasolka szaragowa 1 szklanka
włoszczyzna 1 pęczek
kukurydza w puszce 1 szklanka
ziemniaki 5 sztuk
kapusta włoska 2 szklanki
sól
liść laurowy 2 sztuki
boczek 300 gram
ziele angielskie
pieprz czarny mielony
Z kurczaka( udka) i włoszczyzny, ugotować wywar dodając liść i ziele oraz sól.gotować aż mięso odejdzie od kości.
Mięso oddzielić od kości i dodać do zupy.
Marchewkę pokroić w kostkę .
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Kapustkę poszatkować.
Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę.
Słoninę i boczek pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni.
Warzywa dodać do wywaru ,gotować do miękkości ,dodać podsmażoną słoninkę ,doprawić solą i pieprzem .
Zupka z kapustką i pikantnymi kuleczkami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu