Wiosenna zupka

Wiosenna zupka

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Lekka zupka z warzywami które zawsze mamy w domu :)

Składniki:

bulion mięsny 1 litr
włoszczyzna 1 pęczek
ziele angielskie 2 sztuki
fasolka szparagowa 1 szklanka
kukurydza 1/2 puszki
sól do smaku
pieprz do smaku
liść laurowy 2 sztuki
kapusta biała poszatkowana 2 szklanki

siekany koperek

Sposób przygotowania:

  1. bulion przelewam do garnka
  2. do bulionu dodaję ziele i listek, włoszczyznę ścieram na tarce dodaję do bulionu ,razem z kapustą i fasolką gotuję około 30 minut ,nastęnie dodaję kukurydzę ,całośc przez 10 minut trzymama na gazie ,następnie doprawiam ,można zupę zabielić
  3. podaję posypaną siekanym koperkiem

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy