Wiosenna zupka
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 6
Lekka zupka z warzywami które zawsze mamy w domu :)
Składniki:
bulion mięsny 1 litr
włoszczyzna 1 pęczek
ziele angielskie 2 sztuki
fasolka szparagowa 1 szklanka
kukurydza 1/2 puszki
sól do smaku
pieprz do smaku
liść laurowy 2 sztuki
kapusta biała poszatkowana 2 szklanki
siekany koperek
Sposób przygotowania:
- bulion przelewam do garnka
- do bulionu dodaję ziele i listek, włoszczyznę ścieram na tarce dodaję do bulionu ,razem z kapustą i fasolką gotuję około 30 minut ,nastęnie dodaję kukurydzę ,całośc przez 10 minut trzymama na gazie ,następnie doprawiam ,można zupę zabielić
- podaję posypaną siekanym koperkiem
Autor: joanna1974
Polecamy również
Jarzynowa
najpopularniejsza zupa w kuchni polskiej ,smaczna z dużą ilością warzywWiosenna zupka
Lekka zupka z warzywami które zawsze mamy w domu :)ZUPA WIOSENNA - JARZYNOWA
Pachnąca, pełna witamin pożywna zupa. Polecam.Zupa jarzynowa
Moja zupa jarzynowa jest bardzo prosta do wykonania i niezwykle pyszna! Jest także zdrowa i nawet mój 8-letni syn...Zupa brokułowa z kukurydzą
Przepis na zupę brokułową. Pyszna zupa w wersji fit. Gęsta i sycąca. PolecamZobacz więcej przepisów na: