2 cebule
pół papryki czerwonej
1 kg cukinii
1 pomidor
1 ząbek czosnek
1 szklanka bulionu warzywnego
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
1. Warzywa, obrać, umyć i osuszyć, z papryki i cukinii usunąć pestki, pomidora obrać ze skórki, następnie wszystkie warzywa pokroić na małe kawałki.
2. W garnku rozgrzać niewielką ilość oleju, wrzucić cukinię i chwilę przesmażyć.
3. Cebule, paprykę i czosnek również przesmażyć na patelni na odrobinie oleju, przełożyć do cukinii, dodać pomidora, wlać bulion i gotować do miękkości warzyw.
4. Gdy warzywa będą miękkie dodać przecier pomidorowy, zmiksować zupę blenderem na gładki krem i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
5. Zupa jest gotowa do podania. Smacznego.
Zupa krem z kalafiora i marchewki z serem żółtym
Cukiniowo - kalafiorowa zupa - krem.
Brokułowo-groszkowa zupa krem.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu