Warzywna zupa krem z kaszą jaglaną.

Warzywna zupa krem z kaszą jaglaną.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Nie ma co ukrywać, że kasza jaglana i warzywa są bardzo zdrowe. Warto po nie często sięgać. Ja postanowiłam połączyć te składniki i przygotowałam pyszną zupę. Przyprawioną dużą ilością aromatycznych przypraw i ziół suszonych. Zaletą tej zupy jest to, że szybko ją się przygotowuje, jest tania i syta. Polecam.

Składniki:

pół szklanki kaszy jaglanej

2 marchewki

2 cebule

2 pietruszki

2 ziemniaki

2 ząbki czosnku

2 skrzydełka z kurczaka

sól i pieprz do smaku

1 liść laurowy

2 ziela angielskie

przyprawa naturalna do smaku

przyprawa śródziemnomorska do smaku

Sposób przygotowania:

1. Skrzydełka oczyścić i umyć, następnie przełożyć do garnka.

2. Warzywa obrać i umyć, następnie pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do mięsa.

3. Składniki w garnku zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy, następnie gotować do miękkości.

4. Gdy składniki będą miękkie wyjąć skrzydełka, liść i ziele, a zupę dokładnie zmiksować.

5. Zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawami.

6. Kaszę jaglaną wypłukać w zimnej wodzie i odsączyć na gęstym sicie. Następnie przełożyć do garnka zalać gorącą wodą, posolić i ugotować do miękkości i wchłonięcia całego płynu.

7. Na talerze nakładać porcje zupy i kaszy. Podawać i smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy