Nie ma co ukrywać, że kasza jaglana i warzywa są bardzo zdrowe. Warto po nie często sięgać. Ja postanowiłam połączyć te składniki i przygotowałam pyszną zupę. Przyprawioną dużą ilością aromatycznych przypraw i ziół suszonych. Zaletą tej zupy jest to, że szybko ją się przygotowuje, jest tania i syta. Polecam.
pół szklanki kaszy jaglanej
2 marchewki
2 cebule
2 pietruszki
2 ziemniaki
2 ząbki czosnku
2 skrzydełka z kurczaka
sól i pieprz do smaku
1 liść laurowy
2 ziela angielskie
przyprawa naturalna do smaku
przyprawa śródziemnomorska do smaku
1. Skrzydełka oczyścić i umyć, następnie przełożyć do garnka.
2. Warzywa obrać i umyć, następnie pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do mięsa.
3. Składniki w garnku zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy, następnie gotować do miękkości.
4. Gdy składniki będą miękkie wyjąć skrzydełka, liść i ziele, a zupę dokładnie zmiksować.
5. Zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawami.
6. Kaszę jaglaną wypłukać w zimnej wodzie i odsączyć na gęstym sicie. Następnie przełożyć do garnka zalać gorącą wodą, posolić i ugotować do miękkości i wchłonięcia całego płynu.
7. Na talerze nakładać porcje zupy i kaszy. Podawać i smacznego.
Zupa krem z kalafiora i marchewki z serem żółtym
Cukiniowo - kalafiorowa zupa - krem.
Brokułowo-groszkowa zupa krem.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu