Zupy kremy są niezwykle pyszne i bardzo zdrowe. Bardzo lubię jak w zupie jest wiele warzyw i przypraw. Polecam tę pyszną zupkę.
4 średnie ziemniaki
1 średnia cukinia
1 cebula
2 ząbki czosnku
pół średniego pora
2 marchewki
2 szklanki bulionu warzywnego
koperek suszony
zioła prowansalskie
bazylia suszona
pieprz ziołowy do smaku
sól i pieprz do smaku
dodatkowo:
pestki słonecznika ( według uznania )
chleb tostowy na grzanki ( według uznania )
1. Warzywa obrać, umyć i dokładnie osuszyć, następnie pokroić na mniejsze kawałki, zalać gorącym bulionem i gotować do miękkości. W razie potrzeby do zupy dolać gorącej wody.
2. Gdy składniki będą miękkie zmiksować je na gładki krem. Na koniec zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem, pieprzem ziołowym,koperkiem, bazylią i ziołami prowansalskimi.
3. Pestki słonecznika uprażyć na suchej i gorącej patelni.
4. Kromki chleba opiec w tosterze lub na suchej gorącej patelni.
5. Na talerze nakładać porcje zupy, pestek słonecznika i chleba. Podawać i smacznego.
Zupa krem z kalafiora i marchewki z serem żółtym
Cukiniowo - kalafiorowa zupa - krem.
Brokułowo-groszkowa zupa krem.
faszerowane ziemniaki kaszą prażoną
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu