3 szklanki bulionu warzywnego
2 łyżki masła
pół pietruszki
1 mała cebula
pól kilo marchewki
suszona bazylia według uznania
suszone oregano według uznania
mielony imbir do smaku
sól i pieprz do smaku
1. Warzywa należy obrać, umyć i osuszyć, następnie pokroić na mniejsze kawałki.
2. W garnku roztopić masło wrzucić przygotowane warzywa i chwilę przesmażamy. Następnie do warzyw wlać gorący bulion i gotować do miękkości składników.
3. Gdy warzywa będą miękkie zupę dokładnie należy zmiksować blenderem na gładki krem. Następnie przyprawić do smaku solą, pieprzem, imbirem, oregano i bazylią.
4. Podawać i smacznego.
Marchewkowa zupa - krem z mleczkiem kokosowym.
Zupa marchewkowo-pomarańczowa.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu