Zupa - krem marchewkowy.

Zupa - krem marchewkowy.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Jest to bardzo zdrowa i pożywna zupa.

Składniki:

3 szklanki bulionu warzywnego

2 łyżki masła

pół pietruszki

1 mała cebula

pól kilo marchewki

suszona bazylia według uznania

suszone oregano według uznania

mielony imbir do smaku

sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Warzywa należy obrać, umyć i osuszyć, następnie pokroić na mniejsze kawałki.

2. W garnku roztopić masło wrzucić przygotowane warzywa i chwilę przesmażamy. Następnie do warzyw wlać gorący bulion i gotować do miękkości składników.

3. Gdy warzywa będą miękkie zupę dokładnie należy zmiksować blenderem na gładki krem. Następnie przyprawić do smaku solą, pieprzem, imbirem, oregano i bazylią.

4. Podawać i smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy