Jest to bardzo smaczna zupka. Pysznie pachnąca pomarańczą i marchewką. Bardzo zdrowa i idealnie rozgrzewająca. Idealna na podwieczorek. Zapraszam:)
szczypta mielonego imbiru
miód prawdziwy do smaku
sok z cytryny do smaku
2 duże pomarańcze
1 kg marchewki
1. Marchewki należy obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki, następnie zalać dwoma szklankami gorącej wody i gotować do miękkości.
2. Gdy marchewka będzie miękka dokładnie należy ją zmiksować.
3. Do zmiksowanej marchewki dodać sok wyciśnięty z pomarańczy, szczyptę imbiru, miód i sok z cytryny do smaku.
4. Zupę jeszcze chwilę pogotwać i podawać gorącą.
5. Smacznego.
Marchewkowa zupa - krem z mleczkiem kokosowym.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu