Zupa po meksykańsku
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 6
Szybciutko się robi i szybciutka znika, chili prosze dodać w zależności kto jaką ostrą lubi.
Składniki:
· 60 dag mięsa mielonego
· 1 jajko
· Pieprz
· Sól
· Chili
· 1 Cebula drobno pokrojona
· Majeranek
· 3 łyżki bułki tartej
· 3 łyżki śmietany 18%
Dodatkowo:
· 1 puszka kukurydzy
· 2 puszki fasolki czerwonej
· 2 słoiki sosu meksykańskiego
· ½ kg pieczarek
· Zioła Prowansalskie
· ½ kg ziemniaków
· 2 kostki rosołowe
Sposób przygotowania:
1. Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, następnie zalewamy wodą, solimy i gotujemy.
2. Składniki na kuleczki mieszamy razem, robimy mały kuleczki wielkości orzech i smażymy na rozgrzanym oleju.
3. dokładamy do ziemniaków kostki rosołowe.
4. Wlewamy łącznie z sosem fasolkę.
5. Następnie również sosem kukurydzę.
6. Pieczarki kroimy w kostkę, dokładamy do zupy.
7. Przyprawiamy ziołami.
8. Dodajmy sosy meksykańskie.
9. Na koniec wkładamy kuleczki, chwilę gotujemy.
10. Zupa gotowa.
11. Smacznego.