Zupa po meksykańsku

Zupa po meksykańsku

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 6

Szybciutko się robi i szybciutka znika, chili prosze dodać w zależności kto jaką ostrą lubi.

Składniki:

·       60 dag mięsa mielonego

·       1 jajko

·       Pieprz

·       Sól

·       Chili

·       1 Cebula drobno pokrojona

·       Majeranek

·       3 łyżki bułki tartej

·       3 łyżki śmietany 18%

Dodatkowo:

·       1 puszka kukurydzy

·       2 puszki fasolki czerwonej

·       2 słoiki sosu meksykańskiego

·       ½ kg pieczarek

·       Zioła Prowansalskie

·       ½ kg ziemniaków

·       2 kostki rosołowe

Sposób przygotowania:

1.    Obieramy ziemniaki  i kroimy w kostkę, następnie zalewamy wodą, solimy i gotujemy.

2.    Składniki na kuleczki mieszamy razem, robimy mały kuleczki wielkości orzech i smażymy na rozgrzanym oleju.

3.    dokładamy do ziemniaków kostki rosołowe.

4.    Wlewamy łącznie z sosem fasolkę.

5.    Następnie również sosem kukurydzę.

6.    Pieczarki kroimy w kostkę, dokładamy do zupy.

7.    Przyprawiamy ziołami.

8.    Dodajmy sosy meksykańskie.

9.    Na koniec wkładamy kuleczki, chwilę gotujemy.

10.                     Zupa gotowa.

11.                     Smacznego.

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy