· ½ kg ziemniaków
· 2 szt. marchwi
· Wywar rosołowy
· 6 dużych ogórków kiszonych
· Vegeta
· Koperek suszony
· Śmietana 18%
· 2 łyżki mąki pszennej
1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka z wywarem.
2. Marchew oraz ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach, wrzucamy do garnka.
3. Dodajemy Vegetę oraz koper i gotujemy do chwili kiedy będą dobre ziemniaki.
4. W tym czasie rozrabiamy zaprawkę do zupy: 2 łyżki mąki że śmietaną tak żeby nie było grudek.
5. Do zaprawki wlewamy trochę zupy mieszamy po czy wlewamy cała zaprawkę do garnka i mieszamy, chwilkę zagotować.
Zupa ogórkowa z jajkiem i młodymi ziemniakami
Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu