5 dużych ziemniaków
3 ząbki czosnku
puszka kukurydzy
1 duża cebula
6 szklanek bulionu (może być też rosół)
2 łyżki masła
chilli- płaska łyżka
słodka papryka- płaska łyżka
imbir- płaska łyżka
pół cytryny
natka pietruszki
Cebulę pokroiłam w kostkę. Podsmażyłam na maśle. Dodałam pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyłam do czasu aż warzywa zmiękły. Do gotującego się bulionu dodałam warzywa. Dodałam przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Gotowałam przez kwadrans. Dodałam kukurydzę. Doprawiłam sokiem z cytryny, chilli, słodką papryką i imbirem. Przed podaniem posypałam posiekaną natką pietruszki.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu