Zupa paprykowa z kukurydzą
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 5
Pyszna i sycąca. Prosta w wykonaniu. Polecam
Składniki:
2 czerwone papryki
5 dużych ziemniaków
3 ząbki czosnku
puszka kukurydzy
1 duża cebula
6 szklanek bulionu (może być też rosół)
2 łyżki masła
chilli- płaska łyżka
słodka papryka- płaska łyżka
imbir- płaska łyżka
pół cytryny
natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroiłam w kostkę. Podsmażyłam na maśle. Dodałam pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyłam do czasu aż warzywa zmiękły. Do gotującego się bulionu dodałam warzywa. Dodałam przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Gotowałam przez kwadrans. Dodałam kukurydzę. Doprawiłam sokiem z cytryny, chilli, słodką papryką i imbirem. Przed podaniem posypałam posiekaną natką pietruszki.
# Tagi:
Autor: Pobitegarybarbary
Polecamy również
Zupa paprykowa z kukurydzą
Pyszna i sycąca. Prosta w wykonaniu. PolecamZobacz więcej przepisów na: