Zupa paprykowa z kukurydzą

Zupa paprykowa z kukurydzą

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Pyszna i sycąca. Prosta w wykonaniu. Polecam

Składniki:

2 czerwone papryki
5 dużych ziemniaków
3 ząbki czosnku
puszka kukurydzy
1 duża cebula
6 szklanek bulionu (może być też rosół)
2 łyżki masła
chilli- płaska łyżka
słodka papryka- płaska łyżka
imbir- płaska łyżka
pół cytryny
natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Cebulę pokroiłam w kostkę. Podsmażyłam na maśle. Dodałam pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyłam do czasu aż warzywa zmiękły. Do gotującego się bulionu dodałam warzywa. Dodałam przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Gotowałam przez kwadrans. Dodałam kukurydzę. Doprawiłam sokiem z cytryny, chilli, słodką papryką i imbirem. Przed podaniem posypałam posiekaną natką pietruszki. 

Polecamy nasze przepisy