Polecam tak przygotowaną zupę, gdy warzywa i pieczarki przesmażymy na maśle wydobędziemy z nich cały aromat. Zupa jest bardzo smaczna i niedroga. Możemy ją podać z dowolnym makaronem. Polecam przepis.
4 szklanki bulionu warzywnego
50 dag pieczarek
1 duża cebula
1 duża marchewka
1 duża pietruszka
1 szklanka śmietany 18 %
2 płaskie łyżki masła
1 łyżeczka mąki pszennej
sól i pieprz do smaku
koperek (według uznania )
1. Pieczarki należy obrać, umyć i dokładnie osuszyć, następnie pokroić w półplasterki.
2. Warzywa również obrać, umyć i osuszyć. Cebulę należy drobno pokroić, a marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3. W garnku roztopić masło i wrzucić przygotowane pieczarki i warzywa, chwilę przesmażyć, następnie zalać gorącym bulionem i gotować do miękkości składników.
4. Śmietanę wymieszać dokładnie z mąką pszenną, dodać 2-3 łyżki gorącej zupy, żeby zahartować śmietanę, i przelać do zupy.
5. Zagotować zupę przyprawiając do smaku solą i pieprzem, dodać według uznania drobno posiekany koperek.
6. Pieczarkowa zupa jest gotowa do podania.
Pieczarkowa z kiszonym ogórkiem
Zupa pieczarkowa z kaszą jaglaną
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu