Zupa pieczarkowa
Ocena: ★ ★ ★ ☆ ☆
5 Ocen
Ilość porcji: 4
Pyszna, gęsta, kremowa, aromatyczna zupa z dużą ilością pieczarek i koperku .
Składniki:
śmietana do zup i sosów 1/2 szklanki
wywar warzywny
pieczarki 0,3 kg
marchew 2 sztuki
sól i pieprz do smaku
koperek
Sposób przygotowania:
- na włoszczyznie gotuj wywar
- przecedzam
- dodaję pokrojoną w plasterki marchewkę
- pieczarki pokrojone w plasterki podsmażam na patelni z pokrojoną w kostę cebulką
- dodaję do wywaru
- gotuję około 10 minut
- doprawiam solą i pieprzem
- zabielam śmietaną
- posypuję obficie siekanym koperkiem
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
Zupa pieczarkowa - najprostszy przepis
Zupa pieczarkowa według najbardziej tradycyjnego przepisu. Domowej roboty zupa pieczarkowa smakuje najlepiej tuż po przy...Pieczarkowa z kiszonym ogórkiem
Zupa pieczarkowa jest dla mnie nudna więc dodałam kiszonego ogórka i jestem pod wrażeniem smaku lekko kwaśny z do...Aromatyczna zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa jest jednym na najprostszych przepisów kulinarnych. Nie trzeba wiele ani składników ani c...Pieczarkowa zupa.
Polecam tak przygotowaną zupę, gdy warzywa i pieczarki przesmażymy na maśle wydobędziemy z nich cały aromat. Zupa jest b...Zupa pieczarkowa mojej babci
Zupa pieczarkowa to jedna z najpopularniejszych zup w polskiej kuchni. Jej wyjątkowy smak sprawia, że lubi ją większość...Zobacz więcej przepisów na: