Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Ocena: ★

5 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pyszna, gęsta, kremowa, aromatyczna zupa  z dużą ilością pieczarek i koperku .

Składniki:

śmietana do zup i sosów 1/2 szklanki
wywar warzywny
pieczarki 0,3 kg
marchew 2 sztuki
sól  i pieprz do smaku
koperek

Sposób przygotowania:

  • na włoszczyznie gotuj wywar
  • przecedzam
  •  dodaję pokrojoną w plasterki marchewkę
  • pieczarki pokrojone w plasterki podsmażam na patelni z pokrojoną w kostę cebulką
  • dodaję do wywaru
  • gotuję około 10 minut
  • doprawiam solą i pieprzem
  • zabielam śmietaną
  • posypuję  obficie siekanym koperkiem

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy