kości wieprzowe 400 g
szczaw ze słoika 1 słoik
śmietana 200 g
mąka 0,08 kg
sól
pieprz
jajka gotowane na twardo 16 szt
1. Kości zalać wodą i ugotować około 30 minut i dodać szczaw ze słoika, gotować.
2. Śmietanę rozmieszać z mąką, a następnie z niewielką ilością wywaru, wlać do wywaru i zagotować.
3. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki, pokroić na połówki, położyć na talerzach i zalać gorącym barszczem.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu