Barszcz szczawiowy z jajkiem

 Barszcz szczawiowy z jajkiem

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Taki barszcz szczawiowy, również możemy podawać z ziemniakami.

Składniki:

woda 4 l
kości wieprzowe 400 g
szczaw ze słoika 1 słoik
śmietana 200 g
mąka 0,08 kg
sól
pieprz
jajka gotowane na twardo 16 szt

Sposób przygotowania:

1. Kości zalać wodą i ugotować około 30 minut i dodać szczaw ze słoika, gotować.

2. Śmietanę rozmieszać z mąką, a następnie z niewielką ilością wywaru, wlać do wywaru i zagotować.

3. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

4. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki, pokroić na połówki, położyć na talerzach i zalać gorącym barszczem.

# Tagi:

Autor: tulipan

Polecamy nasze przepisy