Zupa z fasolki szparagowej
Zupa z żółtej fasolki szparagowej
Zupa z fasolki szparagowej to pożywna zupa, którą warto spróbować. Polecam przepis na zupę z fasolki szparagowej na chłodniejsze dni.
Zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa to jedna z moich ulubionych potraw. Robię ją bardzo często, także dlatego że pieczarki są powszechnie dostępne cały rok. Gorąca zupa pieczarkowa jest rozgrzewająca i niezwykle sycąca. Poznajcie mój przepis na zupę pieczarkową! :)
Łosoś pieczony
Ryba jest dobra na wszystko. Ten slogan głosi starą prawdę o zbawiennym skutku spożywania ryb. Dzisiaj proponuję danie ze szlachetnej ryby, jaką jest łosoś pieczony. Nie każdy lubi łososia, jednak upieczony nabiera szlachetności, a dzięki przyprawom dobrego smaku. Polecam, oto mój łosoś pieczony.
Szparagi
Szparagi - wiosenny przysmak. To jeden z prostszych przepisów na zapiekane zielone szparagi. Nie trzeba być mistrzem kuchni aby podać tak przyrządzone szparagi. Ich wielką zaletą jest nie tylko fantastyczny smak ale też piękny wygląd. Także jedzmy szparagi!
Chłodnik
Co podać na stół w upalne dni? Ja polecam chłodnik litewski. Bardzo prosty przepis. Chłodnik litewski jest pożywny i orzeźwiający jednocześnie. Idealny na upały. Poniższy przepis na chłodnik dostałam od przyjaciółki. Sprawdziłam go wielokrotnie.
Zupa kalafiorowa
Krem kalafiorowy to bardzo ciekawe połączenie ostrego chrzanu i łagodnego w smaku kalafiora. Chrzan i kalafior wspólnie tworzą naprawdę pyszna kompozycję smaków. Krem kalafiorowy znakomicie nadaje się do podania zarówno na elegancki jak i codzienny obiad, a w letnie dni krem kalafiorowy równie świetnie sprawdzi się jako chłodnik. Coś pysznego!
Żeberka w miodzie
Żeberka pieczone w miodzie są doskonałym daniem na wieczorne spotkania. Wspólne oglądanie meczu u mnie w domu zawsze się odbywa przy żeberkach w miodzie. Żeberka pieczone w miodzie według mojego przepisu są proste, chrupiące i bardzo aromatyczne!
Grochówka
Wraz z pierwszymi mrozami, w mojej kuchni pojawia się grochówka. Grochówka to zupa, której nie przyrządza się błyskawicznie, ale efekt wart jest zachodu. Gęsta, aromatyczna i bardzo pożywna grochówka dostarczy energii i rozgrzeje cię w zimne dni. Polecam!
Rolada serowa
Rolada serowa to mocno serowa, bardzo smaczna propozycja zarówno dania obiadowego jak i zimnej przekąski. Idealnie komponuje się z intensywnym, ostrym smakiem pora.
Wątróbka w sosie
Wątróbka o delikatnym smaku w pomidorowym sosie z dodatkiem ziół.Doskonale smakuje z makaronem.
Curry
Gdy brak pomysłu na obiad przepis na kurczaka curry zawsze się przyda :) Przepis jest prosty, a kurczak curry smaczny. Nic tylko korzystać.
Pałki z kurczaka
Przepis na pałki z kurczaka z miodem i żurawiną. Żurawina w połączeniu z miodem nadaje tej potrawie oryginalny smak i mile łaskocze podniebienie. Podajemy z ziemniakami , sałatą i pomidorami lub mizerią.
Żeberka
Pieczone żeberka to prawdziwe pyszności na obiad! Polecam przepis na żeberka w moim wykonaniu. Każdemu zasmakują takie pieczone żeberka :)
Kotlety drobiowe
Takie kotleciki to smaczna odmiana od zwykłych kotletów.Kasza jaglana jest bardzo zdrowa,więc warto ją jeść.
Zupa z soczewicy
Na chłodne dni polecam tą pyszną rozgrzewającą zupę. Najlepiej smakuje bardzo gorąca. Zupa jest również syta i niedroga w przygotowaniu.
Zupa porowa z koperkiem
Pożywna i rozgrzewająca zupa. Bardzo tania w przygotowaniu. Pysznie pachnie koperkiem i porem. Koperek uwielbiam, więc dodaję go do zup bardzo dużo. Polecam.
Udka z warzywami
Danie jednogarnkowe z dużą ilościa sezonowych warzyw. Udka z warzywami, to potrawa, która doskonale sprawdzi się na letni obiad.
Potrawka z kurczaka
Przepis na potrawkę z kurczaka - jesienią uwielbiam zapach świeżych grzybów, nadmiar mrożę, a potem powstaje z nich pyszna potrawka z piersią kurczaka.
Roladki z kurczaka
Sprawdzony przepis na roladki z kurczaka. Mieso z kurczaka z dodatkiem fajnego nadzienia z papryki to bardzo dobra propozycja na pyszny obiad.
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Zdrowe i smaczne sałatki od niepamiętnych czasów goszczą już na naszym stole. Okazuje się, że część z nich stała się nawet klasycznym wyznacznikiem polskiej kuchni. Mowa tu w szczególności o tradycyjnej sałatce jarzynowej, która jest prostym i szybkim daniem na dosłownie każdą okazję!
Sprawdź więc jak możesz ją przygotować i kiedy sprawdzi się ona najlepiej! Sałatka jarzynowa - klasyka gatunku, którą może przygotować każdy!
Co będzie potrzebne do przygotowania sałatki jarzynowej?Sałatka jarzynowa składa się głównie ze świeżych warzyw oraz przypraw, które nadają jej charakterystycznegosmaku.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Dzisiaj na półkach sklepowych można znaleźć szeroką gamę typów kaw, oferujących zróżnicowane smaki i aromaty.Napój uzyskiwany z ziaren kawowca zdobył na tyle dużą popularność, że dla wielu osób dzień bez kawy jest trudny do wyobrażenia. Różnorodność napojów kawowych jest tak ogromna, że każdy może odkryć idealną, włoską kawę, którą się zachwyci!
Hummus z ciecierzycy
Pysznie kremowa pasta z ciecierzycy i sezamu czyli hummus. Popularne danie z kuchni bliskiego wschodu, które na dobre zadomowiło się na stołach całego świata.
Ten przepis jest prosty a efekt dużo lepszy od gotowego rozwiązania ze sklepu!
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną na grilla? Zobaczcie przepis na pyszną sałatkę, która idealnie pasuje do grilla. Smacznego!
Wiosenne śniadanie
Jak zrobić sałatkę z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką? Oto pyszne wiosenne śniadanie z jajkami, świeżymi ogórkami i rzodkiewką.